Sådan opretter du et privat udlæg

Forfatter:Hannibal Blytt
Dato:2. maj 2023
Læsetid:1 minut

Hvis du som ejer af virksomheden eller andre medarbejdere, af og til lægger ud for virksomhedens indkøb med dine egne penge, kan du registrere dette på en smart måde i Billy.

Bemærk hvis du har et selskab fx en APS skal du bruge artiklen "bogføring af private udlæg i et selskab"

Bogfør privat udlæg

• Vælg Udgifter
  • Vælg Regninger
  • Klik på Opret regning og opret regningen helt almindeligvis
  • Klik Registrer betaling
  • Vælg konto 7130 - Mellemregning med ejer

Se hvor meget virksomheden skylder dig

• Gå ind under Regnskab Rapporter Saldobalance Find konto 7130 - Mellemregning med ejer.
  • Hvis beløbet er positivt, skylder virksomheden dig penge.
  • Hvis beløbet er negativt, skylder du virksomheden penge.

Husk at kontoen Melleregning med ejer skal ligge under Egenkapital når du har en Enkeltmandsvirksomhed samt under Kortfristede Forpligtelser når du har et selskab.

Du har nu bogført at virksomheden skylder dig penge for et indkøb, der er betalt med dine egne penge. De penge du har lånt virksomheden, skal nu tilbagebetales til dig.

Klik her for at se, hvordan du registrerer tilbagebetaling af privat udlæg.